top of page

PROJECTS

Kamerna muzika

Jedan od najznacajnijih fokusa Marijinog muziciranja je kamerna muzika. Marija je nastupala u brojnim ansamblima od dua do kvinteta i saradjivala je sa renomiranim umetnicima – clanovima Tonhalle Orkestra Cirih, svajcarskim tenorom Christophom Hombergerom, clanovima Beogradske Filharmonije a redovno koncertira sa violinistkinjom Simone Roggen i violoncelistkinjom Cecilijom Garsija.

Deseo de Tango

Marija je takodje strasna tango-pijanstkinja. Sa Kvintetom “Deseo de Tango” nastupa u Švajcarskoj i u inostranstvu, a sa pozorisnim produkcijama “Tango Azul” i “Estation Tango” svirala je na turnejama u Nemačkoj, Holandiji, Grčkoj, Švedskoj i td. Sa “Deseo de Tangom” snimala je nekoliko puta za Švajcarsku Radio i Televiziju (2010 Schreckmümfeli–CD u saradnji sa DRS 1; 2007 «la boîte à musique» za TSR 1). “Deseo de Tango” cesto saradjuje sa švajcarskim a i argentinskim savremenim kompozitorima stvarajuci inovativne projekte kombinovanjem tanga, džeza i savremene muzike. Od 2010 godine Marija saradjuje i koncertira sa poznatim argentinskim bandoneonistom i kompozitorom Lusijanom Jungmanom.

Serija koncerata TKV Olten

Kao umetnicki rukovodilac Konzertnog Udruženja u gradu Oltenu (Theater- und Konzertverein Olten)  zajedno sa svojim timom Marija organizuje Seriju konzertnih matinea u foajeu Umetnickog Muzeja u Oltenu. Ovo udruzenje ima 70-godišnju tradiciju organizovanja koncerata kamerne muzike i time čini značajni doprinos u kulturnom životu grada Oltena.

bottom of page